Hopp til hovedinnhold

Ruster opp kampen mot hvitvasking – kjøper Beaufort

BankID BankAxept har blitt en av de raskest voksende aktørene i det norske markedet for antihvitvaskingstjenester og styrker nå satsingen ytterligere med sammenslåingen med Beaufort.

Publisert: 26. juni 2024

– Vi er glade for å få den dyktige gjengen i Beaufort med på laget. Ved å kombinere vår kompetanse, kunnskap og innovasjonskraft, danner vi en solid helnorsk aktør som både kan øke innsatsen, styrke produktinnovasjon og utvide til nye markeder, sier Øyvind Brekke, administrerende direktør i BankID BankAxept.

Beaufort Solutions AS blir i første omgang et heleid datterselskap av BankID BankAxept AS, men vil på sikt fullt ut innlemmes i Kundesjekk.

– Markedet for antihvitvaskingstjenester er i stor utvikling. Vi ser derfor et tydelig behov for konsolidering, og har sammen med Beaufort kommet frem til at tiden nå er riktig for å satse videre sammen, sier Brekke.

Kjetil Anfinnsen, daglig leder i Beaufort, ser frem til å fortsette antihvitvaskingsreisen sammen med BankID BankAxept.

– Sammenslåingen med Kundesjekk gjør det mulig for oss å skape et produkt av internasjonal kvalitet, og som er helnorsk. Vi skal skape det beste produktet som er mulig for markedet, og som vil gjøre det enkelt for ansatte å jobbe med antihvitvaskingsarbeid – uten behov for å leie inn eksterne konsulenter, sier Anfinnsen.

Oppretter nytt forretningsområde

I forbindelse med oppkjøpet, etableres KYC (Know Your Customer, eller Kjenn Din Kunde på norsk) som et eget forretningsområde i BankID BankAxept. Området vil bli ledet av Eva Cecilie Sandberg, som kommer fra rollen som leder for Salg og Kundeopplevelse.

– Vi rigger oss nå for å ta betydelige steg i markedet, og levere ledende løsninger for kundekontroll og bekjempelse av hvitvasking og økonomisk kriminalitet. Med et mer robust og sammenkoblet lag vil vi jobbe mer i takt på tvers. Det kommer våre felles kunder til gode, sier hun.

Én felles kundeplattform


Kundesjekk og Beaufort tilbyr i dag begge tjenester innenfor antihvitvask. Når disse tjenestene og kundebasene slås sammen, skal det også lanseres en ny og oppgradert versjon av Kundesjekk-tjenesten.

– Vi skal ta med oss det beste fra dagens Kundesjekk- og Beaufort-plattform, og gå sammen for å realisere våre ambisjoner om å lage markedets mest brukervennlige saksbehandlingssystem for KYC og AML (antihvitvasking), lover Sandberg.

Hun poengterer viktigheten av at kundene til både Beaufort og Kundesjekk skal oppleve prosessen som logisk og knirkefri.

– Inntil videre vil ikke kundene merke noen endringer i selve tjenestene, men sammenslåingen betyr likevel et mer kraftfullt leveranseapparat og større innovasjonskapasitet, avslutter Sandberg.

Se også pressemelding