Hopp til hovedinnhold

BankID - din elektroniske ID

4,5 millioner nordmenn har BankID - Norges største tjeneste for elektronisk autentisering og signering.

Elektronisk identifisering siden 2004

BankID ble lansert i 2004, og brukes i dag av alle landets banker, det offentlige og av stadig flere virksomheter i ulike bransjer. De norske bankene har utviklet BankID i samarbeid, og det er bankene som gjør kundekontroll og gir ut BankID til personkunder.

BankID BankAxept AS drifter og utvikler tjenesten og selger BankID til norske bedrifter via et forhandlerapparat.

Hva er BankID?

BankID er en personlig og enkel elektronisk legitimasjon for sikker identifisering og signering på nettet.

I den fysiske verden identifiserer du deg med pass, førerkort eller bankkort. I den elektroniske verden kan du bruke din BankID for å bekrefte hvem du er. I den fysiske verden bruker du kulepenn når du skriver under en kontrakt. I den elektroniske verden vil du kunne bruke din BankID til å signere dokumenter og meldinger elektronisk.

Ved å bruke ditt fødselsnummer, koden du får fra en app eller kodebrikke og det personlige passordet du har valgt, kan du logge inn med BankID.

BankID til din bedrift?

Enten du ønsker en signeringsløsning med høyeste sikkerhet eller en trygg innloggingsløsning på ditt nettsted, er løsningen BankID.

Hva kan BankID brukes til?

BankID kan brukes til blant annet innlogging i nettbanken, i private tjenester og på offentlige nettsider. En og samme BankID kan brukes på tvers av de bankene brukeren har et kundeforhold i.

Med BankID kan du signere dokumenter elektronisk slik at du slipper å møte opp personlig eller sende post, for eksempel søknad om barnehageplass, adresseendring hos Posten, gi bud på bolig, signere lånesøknad, tinglyse dokumenter, med mer.

Bankene har ulike typer engangskodeløsninger. Det kan for eksempel være en kodebrikke som genererer engangskoder, eller apper som BankID-app eller NordeaID.

Mange ønsker en løsning uten kodebrikke. Vi anbefaler BankID-appen for dette, eller tilsvarende apper fra banker som ikke er tilknyttet BankID-appen.